20.4.10

El 10 de mayo de 2009 ocho hermanas peruanas  desde Lima, venían a vivir un proceso de creación de una nueva logia en Perú. Fueron iniciadas en  la Gran Logia Femenina de Chile, en Santiago de Chile. El día viernes 15 de mayo se procedió a la instalación de la RL.•. Lichkay Nº28, que trabajará en Lima, Perú.
La ceremonia de Instalación de la Respetable Logia Simbolica Lichkay, que en quechua significa despertar, fue trascendente y emotiva y en el ágape que se realizó posteriormente, además de las altas oficiales de la Gran Logia Femenina de Chile estuvieron presentes como invitados el GM.•. de la Gran Logia Mixta de Chile y su Gran Canciller QH.•.Odile Pinzuk.En palabras de la VM.•. de la RL.•. Lichkay QH.•. Adriana Soto Vega el compromiso que asumen es inmenso, pero esperan afrontarlo con la mística y laboriosidad que las caracteriza.

ROSARIO DE ACUÑA

Rosario de Acuña i Villanueva de la Església, que neix a Madrid l’any 1851, i mor a Gijón en 1923. Escriví entre altres Ecos del Alma, poesies, Sentir i pensar, poema còmic, Pàgines de la Naturalesa i Morir-se a temps, entre d’altres. A més de drames com Tribunals de venjança i el pare Joan.Col•laborà en diaris i revistes entre ells Les Dominicals del Lliurepensament, publicat a Madrid entre l'any 1883 i 1910, a El Gladiador del Lliurepensament, a partir de l'any 1914 així com donarà conferències, la seva intervenció a Barcelona, a Gràcia, al local del Partit Republicà, mantenint tesis por la emancipació de la dona. Aquesta escriptora espanyola serà iniciada l’any 1886 amb el simbòlic Hepatíae en la lògia Constante Alona de Alacant del G.O.E., i desenvolupà una intensa activitat maçònica, arribant al grau 32 del Ritu Escocès Antic i Acceptat, arribant a ser ambaixadora de la seva lògia al llarg i ample de la Península i d’Amèrica.